Top

Billån

Før du låner

Sammenlign billån gratis hos Laaneguider.dk

Har man fundet den rette bil, er det en fordel også at finde det rette lån som skal finansiere den rette bil. Det rette lån er naturligvis synonymet med det billigste på markedet. Ved udvælgelsen af det billige lån er det derfor også en god ide at undersøge de forskellige alternativer for billån før et sådant foretages.

Guiden til billån findes her på Laaneguider.dk og det er læsning som i den grad kan anbefales forinden et billån optages. Guidens opstilling baserer sig på FAQ (frequently asked questions) hvilket giver mulighed for overblik og overskuelighed. Guiden kan findes under den oversigt hvor de aktuelle billån er opstillet.

Herover finder du mulige lån til bilen i Danmark. Ved at klikke ANSØG, vil du blive sendt videre til låneudbyderen, hvor du vil kunne beregne ydelsen. Herunder finder du guiden til at finde det bedste lån/det lån som passer dig bedst. Vi vil ikke tage valget for dig, men vi vil gøre vores bedste, ift. at give dig mest mulig nødvendig information, for at finde billige lån til bilen.

På baggrund af den stigende grad af leasing er der tilsvarende sket et markant fald i billån. På trods at dette, har billån dog bevaret førerpositionen for optagelse af lån, når der handles med biler. Mulighederne for at optage billån er mange, hvoraf kan nævnes den mest udbredte og som regel også den billigste nemlig banklån. Bankens kendskab til kunderne giver den bedste forudsætning for rådgivning i forbindelse med optagelse af billån.

Hvordan starter jeg min søgning

Ved handel med biler tilbydes ofte finansieren via forhandlerne. Fordelene ved et sådant lån er dets hurtighed, hvilket giver en hurtig adgang til benyttelse at det pågældende motorkøretøj. Dette betyder dog på den anden side ikke at der altid er tale om en billig løsning, hvorfor en vejledning hos banken er klart anbefalelsesværdig.

Ved billån hos banken anmodes oftest om sikkerhedsstillelse via underpant i bilen. Det er i den sammenhæng uden betydning om der er tale om en ny eller brugt bil. Hvad angår biler på en beløbsmæssig størrelse af 10.000 til 100.000 kr. finansieres disse billigst gennem banken via optagelse af billån. I visse særlige tilfælde kan kredit gives uden sikkerhedsstillelse i bilen, dette forudsætter dog et godt forhold og ikke mindst kendskab mellem bank og låntager.

 

Sådan hænger det sammen

Optagelsen af et billån fordrer i almindelighed en kontant udbetaling af lånet på 15 procent, hvorefter renten på billånet beregnes.  Rentens størrelse afhænger af udbetalingens størrelse. Favorable renter opnås ved udbetaling på 30 procent eller mere.

Billånets rente følger udviklingen i nationalbankens eller bankens egne rentesatser. Bankens egne rentesatser påvirkes således ikke blot af bankens egne men også af mere nationaløkonomiske forhold.

 

Du kan spare lidt som boligejer

Såfremt boligens opsparede friværdi er indenfor 80 procent af boligens samlede værdi, vil man kunne opnå de mest fordelagtige forhold på billånet ved at stille boligen som sikkerhed gennem et realkreditlån. Endvidere kan der gøres brug af en fordelagtig rente ved oprettelse af boligkredit for den del af beløbet som overstiger 80 procent.