Top

Lån

Find vej igennem alle mulighederne

Lån

lan-find-vej-igennem-alle-mulighederne

Hvad skal jeg vælge?

Der er ikke kun en sti til billige lån i øjeblikket. Mulighederne er mange og det kan dermed gøre det ekstra svært at finde ud af hvilket lån man bør vælge. Renterne på lån er meget lave pt. og man kan sågar sikre lave renter de næste 30 år. TV2 har regnet på prisen for at låne en million kroner og tallene kan ses længere nede.

Søren Ellersen mener ikke at der kan herske noget tvivl omkring hvad bør vælge lige nu. Han mener at et fastforrentet lån er den bedste løsning.
“Man skal helt klart tage et af de her fastforrentede lån. Der er overhovedet ingen tvivl. Renten på variable lån er også lave, men du aner ikke, hvad renten er om fem år, siger han og argumenterer for sit synspunkt:
“Hvis vi ser på et 30-årigt fastforrentet lån med fast rente på 2,5 procent, så skal renten bare stige til 4 procent inden for de kommende 10 år for at det bedst kan betale sig at tage lånet til 2,5 procent nu, udtaler han til TV2.

Der er således ingen tvivl hos Søren Ellersen som er uafhængig realkreditrådgiver hos realraad.dk, omkring hvilke lån man bør sigte efter, hvis man søger billige lån. Sandsynligheden for at de variable rentelån vil nå en rente på 4 procent indenfor de næste 10 år er åbenbart forholdsvis indenfor rimelighedens grænser i følge realkreditrådgiveren.

Man har den seneste tid set kraftige rentefald og hvor det fastforrentede lån på 2,5 procent d. 12. August så lyset for første gang hos Nykredit/Totalkredit. Det havde man aldrig forudset for bare et par år tilbage. Mange havde ikke regnet med at vi i dag skulle se flere realkreditinstitutter, åbne op den mulighed, at boligejere kan optage boliglån på 2,5 procent.

Uddrag fra tidligere artikel om 2,5 procent lånet:

Lånet er et 30 årigt fastforrentet lån, som forventes forhandlet til kurs 96 / 96,50, hvilket således sørger for at en boligejer kan låne en million kroner for ca. 3.840 kroner pr. måned. Ved konvertering fra F1 lånet, vil man komme til at betale lidt mere for lånet om måneden, som det ser ud lige nu, men da der her er tale om et fastforrentet lån, kan det sagtens vise sig at være en god ide at konvertere nu og dermed sikre sig den fortsatte lave rente i modsætning til at tage chancen og måske ende med en højere flex rente i fremtiden.

Prisoversigt over de forskellige fastforrentede lån hos Nykredit udarbejdet af TV2:

Fast rente med afdrag, løbetid i 30 år:
Månedlig nettoydelse: 3.867 kroner
Månedligt afdrag: 1.980 kroner
Reel månedlig pris inklusiv rente: 1887 kroner
Fast rente uden afdrag, løbetid i 30 år:
Månedlig nettoydelse: 2.044 kroner
Månedligt afdrag: 0 kroner
Reel månedlig pris inklusiv rente: 2.044 kroner
Fast rente med afdrag, løbetid i 20 år:
Månedlig nettoydelse: 5.168 kroner
Månedligt afdrag: 3.592 kroner
Reel månedlig pris inklusiv rente: 1.576 kroner
Fast rente med afdrag, løbetid i 15 år:
Månedlig nettoydelse: 6.515 kroner
Månedligt afdrag: 5247 kroner
Reel månedlig pris inklusiv rente: 1.268 kroner
Fast rente med afdrag, løbetid i 10 år:
Månedlig nettoydelse: 9.245 kroner
Månedligt afdrag: 8298 kroner
Reel månedlig pris inklusiv rente: 947 kroner