Top

Mobillån

Behovet for hurtige penge kan opfyldes på en nu meget praktisk og let tilgængelig måde, metoden kaldes mobillån som sikrer din adgang til nemme og hurtige penge. Ulempen ved mobillån er navnlig, at omkostningerne ved disse lån kan blive ret høje, men dette er på den anden side prisen for, at lånene kan optages så hurtigt og nemt.

Herover finder du de pt. aktive online lån i Danmark, listet op efter lånemaksimum. Ved at klikke ANSØG, vil du blive sendt videre til låneudbyderen, hvor du vil kunne beregne ydelsen. Herunder guides du til at finde det bedste lån/det lån som passer dig bedst. Vi vil ikke tage valget for dig, men vi vil gøre vores bedste, ift. at give dig mest mulig nødvendig information, for at finde det rigtige lån.

 

Mobillån er, som navnet antyder, lån som realiseres ved ansøgning fra en mobil. Synonymet for mobillånet er sms lån. Det foregår i praksis således, at man sender en ansøgning om bevilling af lån fra sin mobiltelefon, hvorefter pengene bliver sat ind på ens bankkonto. Med vor dages anvendelse af moderne kommunikationsmidler er et smslån tilgængeligt for de fleste.

Ulemperne ved banklån og kreditlån sikrer tilsvarende en vækst for de alternative mobillån. Det er utvivlsomt få, som ønsker at stå til regnskab for anvendelsen af et hurtigt lån overfor deres bankrådgivere. Tilsvarende gælder hvad angår lysten til at få foretaget en kreditvurdering hos en kreditforening, for at få optaget et hurtigt lån. Det er på baggrund af disse forhold, at mobillånene i vor dage er specielt udbredt hos unge. Dette kan dog også begrundes med de unges nemme adgang til moderne teknologi kombineret med den unge generations svækkelse af kravet til sikkerhed for optagelse af mobillån.

I visse henseender kan man optage et mobillån, selvom man står i RKI. Dette medfører både fordele og ulemper. Ulemperne er, at man i sidste ende kan gå hen og blive dybt gældssat, fordi man eksempelvis optager lån for at betale lån. På den anden side, kan tilladelsen af optagelse af lån på trods af RKI registrering også være en fordel, da RKI status ikke forudsætter at man er en dårlig betaler.

Løbetiden på mobillån er oftest 2 måneder, hvor man efter den første måned allerede har betalt gælden tilbage som følge af indtrædelsen af den næste lønningsdag. Dette medfører naturligvis den fordel, at man ikke er gældsat i en længere periode. På den anden side, er det nærmest en betingelse for optagelse af mobillån at man føler sig likvid nok, til at kunne betale mobillånet tilbage. I modsatte fald kan det få retlige konsekvenser som inkassoforretninger kombineret med RKI indberetning. En registrering hos RKI er langt fra anbefalelsesværdig hvorfor et godt råd herfra er, at man skal honorere ens krav.

Blandt de hurtigste metode til optagelse af et forbrugslån er Ferratum. Ferratum sikrer en udbetaling efter 2 dage, og i visse tilfælde behandles ansøgningen i weekenden således at midlerne kan stå til din disposition indenfor kort tid. De mobillån der kan optages hos Ferratum er lån mellem 500 kr. og op til 6000 kr. Læs mere om Ferratum her ->

Størrelsen af de mange udbydere på markedet sikrer mobillånere en fordelagtig rente. Lånene bliver dog ikke af den grund billige. Et mobillån har en løbetid på 30 dage og beløbet vil typisk udgøre 500-3500 kr. Den årlige omkostninger i procent benævnt som ÅOP vil være på flere hindrede procent, i modsætning til et almindeligt banklån hvor ÅOP udgør 10 %. Konklusionen på denne sammenligning er, at et mobillån er meget dyrt.

Sammenligningen af flere udbydere kræver at man sammenligner ÅOP for de pågældende lån. Den laveste ÅOP svarer således til det billige mobillån. Efter ikrafttrædelsen af de nye regler i 2010 har man 30 dage til at tilbagebetale på lånet. Dette sikrer en tilbagebetaling af oprettelsesgebyret, hvilket betyder at man i så fald kun skal betale rente på lånet som udgør 0%.