Top

Sådan ved du om du kan bytte din julegave

Sådan ved du om du kan bytte din julegave

[pullquote align=”left” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””] Det er ikke ualmindeligt at vi får gaver som vi allerede har, eller ikke ønsker os   [/pullquote]

Det er langt de fleste butikker som tilbyder bytning af julegaverne, selvom dette ikke er noget du har ret til, såfremt gaven er købt i en fysisk butik. Hvis gaven derimod er købt på nettet, vil du altid have 14 dages fortrydelsesret, fra den dag gaven er modtaget af køber. Dvs. den som har købt gaven til dig.

Det gælder således ikke fra den dag du har modtaget gaven, som efter al sandsynlighed er d. 24 december det givende år.
Som nævnt, er det langt de fleste butikker som giver mulighed for at bytte gaver efter jul. Dette til trods for at fysiske butikker egentlig ikke har pligt til dette. Butikkerne giver dig denne ret, som en ekstra service og idet de fleste butikker yder denne service, vil vi nok også fortsat se det samme fra fremtidige nye butikker. Vores bud er, at de vil miste for mage kunder hvis ikke de tilbyder at bytte gaver.
Du skal dog lægge mærke til om butikken giver dg bytteret, eller returret da der er forskel på de to ydelser.

 

Artiklen fortsætter under billedet

saadan-ved-du-om-du-kan-bytte-din-julegave

Bytteretten

Dette betyder, at du vil kunne bytte din gave til en anden, eller andre varer i samme butik til samme pris. Lad os sige du har modtaget en støvsuger, der har en værdi af 2.999 kroner. Du vil således kunne bytte din støvsuger, til en anden eller andre varer der tilsammen udgør 2.999 kroner. Du kan evt. supplere ved at spytte lidt ekstra i selv for derved at kunne købe mere, men du kan ikke købe for 1.000 kroner og få 1.999 kroner tilbage.

 

Returret

Her kommer returretten ind i billedet. Returretten giver dig nemlig ret til at bytte gave til en anden vare, eller flere andre varer og få de resterende beløb tilbage. Du kan også vælge at få alle pengene tilbage og således få udbetalt 2.999 kroner at butikken.

 

Husk kvitteringen

Såfremt du ønsker at bytte din gave, så vil du gøre alting lettere ved at have kvitteringen med. Ofte sætter butikken et byttemærke på gaven, men med en kvittering så er du altid sikker på at kunne bytte, eller returnere, såfremt dette er noget butikken tilbyder.
Husk at aflevere gaven som ny.

Når du aflevere gaven mhb. på at bytte eller returnere, så hav altid in mente, at gaven skal kunne sælges igen, som ny. Dvs. at du bør aflevere den ubrugt, samt i original emballage. Gaven skal kunne sælges som ny, til fuld pris hvis du skal kunne bytte eller returnere. Såfremt den ikke returneres i en sådan stand, at den kan sælges som ny, vil du kunne risikere at skulle betale et dækningsbidrag for en evt. værdiforringelse.
Tjen penge på din julegave

Hvis du har modtaget en gave med returret og du kort tid efter konstatere at samme butik har nedsat denne vare, vil du faktisk kunne kræve differencen tilbage. Så lad os sige du opdager en uge efter jul, at butikken har sat din støvsuger ned til 2.495 kroner, vil du således kunne kræve 504 kroner tilbage. Havde du blot bytteret på din gave, ville du kunne forlange at kunne købe varer i butikken for de 504 kroner.
Om du således vil dele med gavegiveren, eller beholde det hele for dig selv, er naturligvis op til dig selv.

Kilde TV2 finans